Berlini szakoktatói tanulmányúti beszámoló 2014 április

A Tempus Közalapítvány által meghirdetett „Egész életen át tartó tanulási program” Leonardo mobilitási alprogramjának keretében sikeres pályázatot nyert Egyesületünk. Ennek köszönhetően összesen 25 szakoktató és középfokú szakképző intézményi vezető vett részt Berlinben egy őszi, majd egy tavaszi turnusban 1-1 hetes szakmai tanulmányúton.

Az októberi erdész szakoktatói csoport után 2014. áprilisában egy szakmailag nagyon „színes” összetételű (mezőgazdász/erdész, kertész, egészségügyi, vendéglátó ipari, műszaki) szakoktatói /iskolavezetői csoport utazott a német fővárosba, hogy tanulmányozza a német duális rendszerű szakképzést, illetve jó gyakorlatokat gyűjtsön, modern körülményeket, eszközöket, módszereket látva a hazai szakképzési munkájához ötletet nyerjen. A projekthét fő célja az volt, hogy a magyar iskolák (5 intézmény szakemberei)- berlini példákon keresztül is látva az európai pályázati rendszerben rejlő lehetőségeket – kapcsolatokat teremthessenek, és megalapozhassanak egy jövőbeli együttműködést: diák – és szakoktató csereprojektek ötleteire motiválttá váljanak

A Résztvevők beszámolói alapján a lebonyolított őszi turnus után a tavaszi is sikeresnek ítélte az egy hetes tanulmányutat. Mérhető eredménye, hogy az összesen 9 intézményből jövőre már is 6 iskola folytatja önállóan vagy továbbra is Egyesületünkkel , és a berlini fogadó féllel együttműködve a pályázati lehetőségek további kihasználását saját szakképző munkájuk sikeresebbé tétele, illetve diákjaik minőségi oktatásának érdekében.

Az októberi illetve áprilisi tanulmányutak résztvevőinek beszámolói közül néhányat honlapunkon is olvashatnak az érdeklődők, valamint galériánkban a képek magukért beszélnek.

publikacio
beszamolo berlin 2014 04
beszamolo 2 berlin 2014 04